středa 31. července 2013




Kanadské borůvky mám moc ráda ....




Jako malá jsem musela povinně jezdit s našima na borůvky ... nesnášela jsem to ... mraky komárů a po hodině sotva půl hrnečku ... s těmahle borůvkama je to jinak ... za pět minut plná miska ... to miluju !!!

Stejně jako tyhle úžasné muffinky z nich.



Mouku, cukr, prášek do pečiva, olej, mléko, zakysanou smetanu a vajíčka smícháme dohromady v hustší těsto. Postupně naléváme lžící do formiček na muffiny, které prokládáme borůvkami - vrstva těsta, borůvky, těsto, ... pečeme ve vyhřáté troubě na 160 C asi 20 minut. Pokud jsou borůvky kyselejší můžou se obalit v cukr moučce.
 
 
 
A co vy ???
Jaká byla vaše nejneoblíbenější práce v dětství ???
 
Já přidávám ještě "skládání uhlí a pořezaného dřeva do sklepa" ... Marki
 
 
 
 

16 komentářů:

  1. Uz vim,tak skladani uhli me nevadilo,to jsem dobrovolne delala i stare sousedce,ale noseni do tretiho patra ve ctyrech kyblich najednou skoro jako jeste mala holka,tak to jsem nesnasela a jeste ten studeny a tmavy sklep,br,,,ale nedalo se nic delat,nechtelo se me po dvou chodit na dvakrat.Zajimave zamysleni Marki.

    OdpovědětVymazat
  2. Hned jsem si taky vybavila povinné nájezdy do lesa:-)).....mně stačilo mytí nádobí.Rušilo mě to při čtení, televizi atd..prostě se mi zrovna vůbec v tu chvíli nechtělo:-)))..někdy se nade mnou lítostivě slitoval taťka...asi jsem byla dobrá hérečka:-)))

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, tak tomu sa hovorí telepatia, boruvkové muffiny alebo čučoriedkové muffiny bodovali aj u nás doma, zajtra na blogu :)) Dobrotka :)

    OdpovědětVymazat
  4. Marki, hrabání listí na podzim! Páč jsme se v tom stačili desetkrát vyválet, než jsme to listí pořádně a definitivně odhrabali :)
    Borůvky máme také rádi, ale abych z nich pekla muffínky... tak tolik jich zatím nemáme :( Snad příští rok :) Krásně si jich užívej :) Papa, Jola

    OdpovědětVymazat
  5. Teda, Markét, ty Tvé fotky jsou úchvatné..... Nádherný blog jsi vytvořila, tleskám.
    A má vzpomínka na dětství... fuj, ještě teď to cítím.....pinzetou oškubávat spařené krůtí peří. A to před tím vidíš jejich porážku... fuj. Někdy se nedivím vegetariánům, ale ze mě se tedy rozhodně nestal:o))))
    Krásný den a děkuji za Tvůj krásný blog, Monča.

    OdpovědětVymazat
  6. Borůvky u nás bohužel nerostou, zato všude okolo samé vinohrady a s tím mám spojené dětství - motyka do ruky a šup okopávat.U nás ve vinohradu nesměla být ani travička! Uááá jak já to nesnášela. Jo a ještě si vzpomínám na jednu velkou nechuť - vyrýpávání pampelišek z trávníků kolem našeho rodinného domku!!! To byla nekonečná práce...Moc pozdravů posílá Jana!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak u mne je to stále mytí nádobí. ;) Pamatuji si jako malá jsem říkala, že až budu mít děti, tak nikdy nebudou muset mýt nádobí. Mamka na to " tak to si jednou povíme".;) Už se nemůžu dočkat, až budou moje holky větší a tuhle "krásnou" práci přenechám zcela jim. Natálka už mi dobrovolně ve svých skoro pěti pomáhá, tak pevně doufám, že jí to neopustí.

    OdpovědětVymazat
  8. Marki, musím říct, že bych si jeden ten muffinek s chutí dala...A rozesmála si mě - my na borůvky zase tak často nejezdili, ale pletí záhonů, to byla noční můra...a teď u toho vlastně relaxuju :o) časy se mění!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  9. Tak sbírání českých borůvek v lese jsem jako dítě milovala... chutově se s nimi ty kanadské podle mě vůbec nedají srovnat... máme je na zahradě a ač se o ně děti perou, mě k chuťovým buňkám nepřirostly :o) nicméně díky za další prímovní "modrý" recept! Hezký letní den, L.

    OdpovědětVymazat
  10. Markétko,to já zase měla sbírání borůvek ráda,ale co ne tak sbírání a pak následné čištění hub,a to mám do dnes...houby mám ráda,ale odborník na tohle je můj táta...jinak ti děkuji za další recept na muffiny ...u nás jsou moc oblíbené,tak vyzkouším i další recept od tebe...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  11. Na zahradě pletí asi. Borůvky mě taky trhat nebavilo, taky jsem natrhala za hodinu hrneček, půlku ho vysypala a smrděla od toho smradlavého brouka. Ale borůvky miluju, úplně jsi mi udělala chutě Markét! Hmm, ale do lesa bych mohla, teď moc ráda i na zahrádku:-). Hezký večer, papa

    OdpovědětVymazat
  12. Marki díki za recept. Dcéra má obdobie pečenia mafín, tak určite vyskúšame aj tvoj. Ja som od malička tvorivý typ, stále som niečo vyrábala pre bábiky, neskôr sme s partiou z ulice prelabzovali okolitú prírodu, hrávali rôzne loptové hry. No proste nemali čas nudiť sa. Okrem toho sme pomáhali s čistením čučoriedok, ktoré nosil otec na kilá. Zbieranie bolo jeho koníčkom. Našťastie zbierať som ich nemusela. &Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Marki, já si vzpomínám, že jsme jako děti musely na borůvky povinně. A protože nás chtěli sežrat komáři, tatínek kouřil a okuřoval nás a ny ubohé sbíraly:-)) Teď je mám na zahradě taky:-) Krásný večer Věra

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Marki, určitě pletí zahrady a dnes to dělám dobrovolně, lítal kolem mě hmyz, svítilo na mě sluníčko, prostě všechno špatně :-), u babičky o prázdninách zase sběr malin (stávalo se ve 4.00 ráno), chození do kostela v kroji a kopání brambor. měj se D.

    OdpovědětVymazat
  15. Ahojky Markétko, u mě vedlo jednoznačně trhání rybízu na parném slunku, pak ta spálená záda a hned v těsném závěsu házení sena na půdu a jeho sešlapávání. Nikdo by nevěřil, jak čerstvé seno dokáže škrábat. Ufff... Pecka práce z dětství :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak jak vidím, tak každá z nás má nějakou tu svou "noční můru" a "traumátko" z dětství :o):o):o) .... Děkuji vám všem za vaše komentáře .... Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám všem, kteří jste si našli chviličku, aby jste mě potěšili milým komentářem ..........Marki