pondělí 22. února 2016





Není žádným tajemstvím, že bydlím nedaleko polských hranic ... vyrostla jsem na polských wieczorinkach /večerníčcích/ a "kinu nocnem", všechny mé "nejlepší kousky oblečení" za dob socialismu pocházely z Ciesinske / Těšínské/ burzy a spoustu lidí v mém okolí mluvilo tzv."po našimu" /polským nářečím/.... 

"Po polski" výborně rozumím a hůř mluvím ... k Polsku mám zkrátka blízko i dodnes ... i když má polský národ své specifika, pro mě jsou to především neskutečně pracovití lidé s podnikavým duchem a úžasným vkusem, proto mám blízko i k polským blogům .... na mých pár oblíbených bych vás dnes ráda pozvala ....




První blog, na který bych vás dnes ráda pozvala, se jmenuje MALOWANE BIELA klik a potěší všechny milovníky Green Gate ....











Druhý blog, který miluji, je "šikovné švadlenky" Marty, jejíž výrobky ze lnu nesmírně obdivuji, jmenuje se MEIS IDEIS klik.















Třetím je, pro mnohé z vás známý blog Joanny Marciniak - Wróblewske, GREEN CANOE klik, která vydává i nádherný internetový časopis se stejným názvem, který si můžete prohlédnout ZDE.









Čtvrtým, mým oblíbeným, je blog "vonící dřevem" Aleksandry Reich CZARY Z DREWNA klik.












Pátý, můj "nejoblíbenější", je blog MINTY HOUSE klik Ewy Szymczak ... nad jejími krásnými fotografiemi a bydlením se mi vždy tají dech ...













Šestý je blog JAGODOWY ZAGAJNIK klik. Anita Pietrucha, autorka tohoto blogu má dům plný pokladů z nichž většinu vytvořila vlastníma rukama.













Sedmý, pro dnes "poslední", patří Joanně Bryk, která žije ve Varšavě se svým mužem a třemi dětmi v krásném "malém bílém bytě" MY LITTLE WHITE HOME klik.











15 komentářů:

  1. Rada nahlednu, diky. A souhlasim, ze Polaci maji vkus dobry a jsou v designu sikovni. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Minty Hause taky sleduju...ač nevypadám tak se mi pastelové barvy v interiéru moc líbí, ale ještě nevím jak je použít u nás doma...tak zatím poskromnu :).
    Po našimu mluví můj muž, který je z Havířova :D...a já už chytám nějaký ten pátek kratky zobák ač jsem hanačka :). papa

    OdpovědětVymazat
  3. Marki díky za inspiraci. Ráda jsem si blogy prohlédla. Je na nich hodně inspirace.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, i my tam jezdili nakupovat :o)
    Díky za typ na blog, ráda se mrknu.
    Pa, helena

    OdpovědětVymazat
  5. Marki ten "Jagodowi" blog je uzasny. Mame tu v Kosiciach jeden polsky obchodik na dekoracie a nabytok a velmi rada tam chodim a nie len nakupovat, dakedy len tak sa pokochat.

    OdpovědětVymazat
  6. Marti, dik za blogy, urcite poklikam :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vďaka Marki :-) ...mám program na celý večer :-) papa D.

    OdpovědětVymazat
  8. Markét já třeba nevěděla odkud pocházíš ;-) Poláky mám moc ráda! Co jsem měla možnost poznat jsou to velice milí a ochotní lidé :-) Máme doma sbírku několika Maluchů s nimiž jezdíme na srazy (i mezinárodní) a tak se s Poláky potkáváme a rozhodně s nimi odmítám mluvit anglicky, když si vlastně "českopolsky" docela dobře rozumíme :-) A díky za odkazy na blogy, zase mám kde trávit čas kterého mám zoufale málo :-D ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Marki, nevěděla jsem, že jsi tak blízko ... ? Díky za tipy na blogy.

    OdpovědětVymazat
  10. Marki :) Můj synovec kdysi dal mému muži během našich návštěv rodiny na Třinecku takovou školu ve slezštině, že můj muž - Středočech - rozumí úúúplně všemu. Doma s ním ani jinak nemluvím (o dětech nemluvě). Ale je fakt, že slezsky (po naszymu) mluvit nechce. Jako že by zneuctil naše nářečí :) Tady v Čechách mi chybí. Děkuji za další inspiraci. Některé blogy jsem neznala a tak se moc ráda podívám. Krásné dny! Jola

    OdpovědětVymazat
  11. Jé, tak to nejsme od sebe daleko:-) Děkuji za tipy, ráda se podívám. Pěkný den. L.

    OdpovědětVymazat
  12. Marki,
    dziękuję bardzo za to wyróżnienie:) Ja również zawsze z przyjemnością zaglądam do Ciebie i lubię się rozgościć:0
    ściskam cieplutko,
    Marta

    OdpovědětVymazat
  13. Marki, díky, ráda jsem se podívala na novou inspiraci... Krásný zbytek dne... Veronika

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj Marki, všetky tie blogy virtuálne navštevujem a obdivujem. Môj zať pochádza z Poľska a je veľmi šikovný, ako si správne vystihla.
    Emily

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám všem, kteří jste si našli chviličku, aby jste mě potěšili milým komentářem ..........Marki