neděle 28. srpna 2016








Řetízovka virginská lidově zvaná "ocásky" byla oblíbenou kytičkou v zahrádkách našich babiček. Dnes už jí bývá poskrovnu.  







Physostegia virginiana "Summer Snow". Přišla jsem k ní vlastně náhodou ... díky špatné popisce v zahradnictví, koupila jsem jí jako "tureckou medunku" do své bylinkové zahrádky a když vykvetla /tak jsem díky jiné barvě květů/ zjistila, že to není ona .... ale právě řetízkovka. 

Dneska jsem ráda, že jí mám, je totiž nádherná a dobře se jí u nás daří. Má ráda kyselou, mírně kyselou i neutrální půdu a i když preferuje vlhčí místa, daří se jí i v mé suché, jílovité. Na internetu jsem se dočetla, že je dobré jí každé 2 - 3 roky rozdělit a tak jí teď "dělím" a rozsazuji ....


A co vy ??? 
Stalo se vám někdy, že jste někdy koupili v zahradnictví rostlinku, ze které se pak "vyklubalo" úplně něco jiného než bylo na popisce ????





12 komentářů:

  1. die ist wirklich eine SCHÖNHEIT,,,,,

    wünsche noch einen schönen TAG
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    OdpovědětVymazat
  2. Markiu, physostegii mám ale růžovou. já už Ti koupila tolik věcí v zahradnictví, co nakonec bylo něco úplně jiného. Mám třeba koupený zakrslý kroucený modřín, tak ten zakrslík zasazený na začátek záhonu, má dnes 2,5m :-). Hezké poslední dny prázdnin. Dana

    OdpovědětVymazat
  3. Markétko, nádhera. Mně letos v zahradnictví v Petřvaldě pěkně vypekli, prodali mi cuketu, mám patizon, prodali mi ranné zelí, mám kedlubny-giganty, borůvka mi umřela a kytičky letos úplně špatné! Mé zklamání bylo velké, ale tvé je příjemné, krásné.

    OdpovědětVymazat
  4. Marki, neznám ji a chci ji :o) Moc krásná kytička! A ujišťuji, že taková záměna se mi stala mockrát a ne vždycky byla tak hezká.
    Přeji hezké odpoledne, Helena

    OdpovědětVymazat
  5. Krásná romantická, tady ta chyba jistě nevadí:)
    A taky ji chci:D)

    OdpovědětVymazat
  6. Krásna výmena, kvietok je nádherný. A.

    OdpovědětVymazat
  7. Hija, Marki! Úžasná květinky, babička ji mívala plné záhony, říkala ji láskyplně můj milovaný plevel 😁.

    OdpovědětVymazat
  8. Marki,
    skutečně je krásná,vypadá jemně a romanticky,udělá parádu.
    Tak to byl dobrý kup :)
    Přeji co nejhezčí večer.
    Renča

    OdpovědětVymazat
  9. Já kytky s velkým úspěchem zabíjím. Fakt, prostě na to nemám buňky. Takže jediná, kterou jsem si koupila za poslední dobu, co si pamatuju, je tlustice. Už jenom proto, že je jako já, ale hlavně přežije i pár týdnů bez vody :D Stejně jako já žiju už hezkých pár let bez sexu. Máme toho hodně společného, já a tlustice.

    OdpovědětVymazat
  10. Dobré ránko:))všechny kytičky jsou krásné.Lenka

    OdpovědětVymazat
  11. Mám ji také a hýčkám ji, neboť je to památka na tatínka. Takže jí říkám Bohouši. Když zemřel, našla jsem u něj na chatě také 4 červené brambory, které jsem na jaře zasadila a letos už nám úroda vystačila na celou zimu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám všem, kteří jste si našli chviličku, aby jste mě potěšili milým komentářem ..........Marki