TVAROHOVO - JABLEČNÝ ŠNEK Z KYNUTÉHO TĚSTA A STARÁ PŘÁTELSTVÍ ....
Minulý víkend jsme byli pozvaní na návštěvu k mé kamarádce Evě, s kterou jsem trávila celou svou mateřskou dovolenou.
Obě naše děti jsou stejně staré, což je úžasné, protože nás kromě přátelství pojí i "stejné radosti a starosti".
Bohužel teď už obě chodíme do práce, děti do školy a školky a tak se stalo, co se muselo stát, .... na společné návštěvy není tolik času.
Moc mě to mrzí ...... asi se budeme muset polepšit .... protože ta nedělní návštěva byla moc fajn.
Mám jeden "zlozvyk", na návštěvy nikdy nechodím s prázdnou a tak jsem přemýšlela, co upeču .... listovala jsem svým "sešitem receptů" a pak jsem ho uviděla ..... recept na "tvarohovo-jabečného šneka z kynutého těsta", který jsem už dávno chtěla vyzkoušet, jen nebyla vhodná příležitost .... a ta právě teď nastala.
A aby toho "sladkého" pro dnešek nebylo málo, mám pro vás "sladkou tečku" na závěr ......
... moje milovaná "ANDREJKA z MMB /Andrejci5/" má konečně svůj BLOG, tak pokud se chcete pokochat mrkněte k ní ZDE.
Děkuji vám za návštěvu.
Marki tak s návštěvama to mám podobně...ale teda tenhle šnek vypadá moc dobře i na dálku :-) Krásné dny!
OdpovědětVymazatLuci ... to jsem ráda, že nejsem jediná ... nejen dobře vypadá, ale i moc dobře chutná ... Marki
VymazatTen teda fakt vypadá famózne. Tento recept nepoznám ...J.
OdpovědětVymazatJaničko, je moc dobrý, hlavně ten první den, to nemá chybu .... Marki
VymazatKdy se stavíš ?
OdpovědětVymazatCha, cha, cha ...... myslíš na Láďův koláč?.... Kdykoli ....:o):o):o) Marki
VymazatNe, že bys dovalila s tym šnekem :-)
VymazatUž valím, jen nevím kdy dorazím, ten "šnek" je děsně pomalej .... Marki
VymazatTak z něho zrob hada, třeba bude rychlejší .-)
VymazatAhoj zlatíčko, načisto jak tvaroh já túúúze nerad..chi chi, tak bych normálně ochutnala, máš to tak lákavě nafocené...chi chi
OdpovědětVymazatNechceš přijet na návštěvu?...
Pa pa krásný večer Zuzka morkusovic
Zuzi, hned vyrážím s něčím echt "netvarohovým", chi, chi .... Marki
VymazatTo je zase mňamka Markétko...hned bych tě taky k nám pozvala na návštěvu:-))) Eva
OdpovědětVymazatEvičko, je a veliká .... přijedu později, už jsem pozvaná k Sati a Zuzce, ty moje "zlozvyky" se mi začínají pěkně nevyplácet .... chi, chi .... Marki
VymazatReceptík bude určo báječný-vypadá to skvěle!!!!!
OdpovědětVymazatMíšo, děkuju ..... nejenže to skvěle vypadá, ono to i skvěle chutná ...... kombinace tvaroh, jabka, ořechy nikdy nezklame .... Marki
VymazatMarkétko, vypadá úžasně a už je uložený recept určitě vyzkouším. Děkuji na adresu blogu na Andrejku a řekla bych "No konečně".Pá Lea
OdpovědětVymazatLeonko, děkuju ...... i já jsem moc ráda, že to Andrejka udělala ..... Marki
VymazatMarki, teda ten vypadá báječně!!! Jak nedělám moc kynuté těsto, tak tohle mám chuť vyzkoušet:)) ....Jana
OdpovědětVymazatJani, pokud máš chuť, pusť se do toho, on sice vypadá trošku složitě, ale vůbec není .... Marki
VymazatMarki pane jo to je ale dobrota děkuju za recept--mna mnam :o) Martina
OdpovědětVymazatMartinko, nemáš zač .... Marki
VymazatMarkí, to je teda veliká dobrota! já sladký miluju, ale tak málo peču :-) to se musí změnit, když přidáváš takový skvosty ! Přeji ti dobrou noc a děkuju ti za všechno moje milá !!!! za týden pááá
OdpovědětVymazatAndrejko, život je změna, tak hurá do toho ...... krásnou dovolenou .... Marki
VymazatHmm, vypadá fakt efektně.... a jestli dobře vidím, je to takový šnek obřík.... tak to musím zkusit:-)))
OdpovědětVymazatAjka
Aji,děkuju ..... nejenom, že vypadá efektně, on i skvěle chutná ..... Marki
VymazatKrásné ráno,Markétko,tak to vypadá opravdu výborně...jen já a kynuté těsto nejsme dvakrát kamarádi :-)...málokdy se mi podaří aby vykynulo :-)...přeji ti krásný a pohodový den papa K.♥
OdpovědětVymazatKlári, děkuju .... kdysi jsem se ho taky bála, ale pak mi řekla ˇmanželova maminka tři základní pravidla u kynutého těsta .....1. v kvásku nesmí být příliš horké ani příliš chladné mléko, aby se nezabily kvasinky a taky aby se v něm dobře tvořily ...... do těsta musíš dostat co nejvíc vzduchu, dát ho do tepla a pokud možno na něj co kyne vůbec nesahat ..... nechat tu buchtu ještě jednou kynout na plechu ...... Marki
VymazatMarkétko...ta to vypadá opravdu moc dobře....díky za receptík.
OdpovědětVymazatMěj se krásně...Jana
Janičko, děkuju .... nemáš zač .... Marki
VymazatMarkétko vypadá skvěle a děkuji za recept!
OdpovědětVymazatHezký den.Pa věra
Věruško, děkuju ..... nemáš zač ..... Marki
VymazatVyzerá mňamkovo a pripomína mi kringel, najmä postup na cesto. Myslím, že recept som našla kedysi práve u teba. Tiež som skúšala okrem škorice pridať trocha orieškov a nastrúhaných jabĺk. Pekný deň Lenka.
OdpovědětVymazatleničko, děkuju .... máš pravdu je to hodně podobné, hlavně v postupu .... Marki
VymazatMarki, hned bych se k tobě přizvala!!! Vypadá úžasně a děkuji za sdílení receptu :) Krásný den, Jola
OdpovědětVymazatJoli, děkuju ..... klidně přijeď ..... stavím na kafe .... Marki
VymazatMarki, nechceš k nám přijít taky na návštěvu, vypadá skvěle. Určitě vyzkouším, díky za tip. Ahoj a hezký večer :) Monika
OdpovědětVymazatMoni,děkuju .... ráda přijdu, jen trošku později, zítra jdu k Sati, pozítří k Zuzce a popozítří k Evičce,.... nezavěšuj jsi v pořadí, chi, chi ..... Marki
VymazatMilá Makrétko, zvu tě na návštěvu! Hodilo by se mi to v neděli, cca ve 14 hod, kávu vařím dobrou :o)
OdpovědětVymazatHezký večer, pa Helena
PS: díky moc, vypadá úžasně, upeču!
Heli, děkuju ..... ráda přijdu, jen trošku později, zítra jdu k Sati, pozítří k Zuzce a popozítří k Evičce a popopozítří k Monči.... nezavěšuj jsi v pořadí, chi, chi ..... Marki
VymazatJé Markétko i já tě zvu na kafíčko vypadá to báječně jsi šikulka.Krásný večer.Adéla
OdpovědětVymazatAdélko, děkuju ..... ráda přijdu, jen trošku později, zítra jdu k Sati, pozítří k Zuzce a popozítří k Evičce a popopozítří k Monči a popopopozítří k Helence .... nezavěšuj jsi v pořadí, chi, chi ..... Marki
Vymazat....čakám Ťa v nedeľu o 17:00 hod , koláč nemusíš nosiť ja ho určite upečiem!!!!
OdpovědětVymazatJana
Janičko, děkuju ..... ráda přijdu, jen trošku později, zítra jdu k Sati, pozítří k Zuzce, popozítří k Evičce, popopozítří k Monči, popopopozítří k Helence a popopopopozítří k Aduš.... nezavěšuj jsi v pořadí,a toho "šneka" si dám moc ráda chi, chi ..... Marki
VymazatMarkétko Tvoje fotky i šnek vypadají jako vždy nádherně a lákavě, ale poslední pohled na ručičku na váze mě nutí pečení zase trochu omezit. Určitě se ale k Tvému receptu vrátím, třeba až půjdu někam na návštěvu :-)
OdpovědětVymazatMoc ráda udržuju "stará" přátelství, i kdyby to mělo být třeba jen dvakrát do roka... Hlavně to nevzdat!
Fandím vám, holky!
V.
Verunko, děkuju ...... že ty chceš být "štíhlá" do plavek ..... já bych chtěla taky,....... ale bohužel mám silně vyvinutou slabou vůli, takže v létě asi vytasím zase svoje špečíčky :o):o):o) Marki
VymazatMarkéto, to vypadá výborně. Moc se mi líbí ten "šnečí" nápad, protože to udělá koláč takový neotřelý. Musím hned vyzkoušet. Snad se taky tak povede.
OdpovědětVymazatAli, děkuju, určitě ho vyzkoušej, nám moc chutnal .... Marki
VymazatChápu to dobře, že šneci budou nakonec 4 (když se těsto dělí nejdřív napůl a pak každá placka znovu na půl)?
OdpovědětVymazatMarcelko, nee,..... budou dva, ..... to druhé "napůl" se nedokrajuje až dokonce a udělá to ten efekt listění ..... abys tomu rozumněla, poprvé těsto rozřízneš na půl a pak z toho uděláš dva šneky. Ten jeden plát rozválíš, dáš náplň a zaroluješ jako do rolády, pak tu roládu podélně rozřízneš na půl, ale nedokrojíš !!!! Rozříznutí toho válečku je jen do půlky!!!! Jde to dobře vidět na té poslední fotce a pak se to lehce rozevřené zaroluje do toho šneku, totéž se udělá i s tou druhou půlkou těsta..... Marki
VymazatPS: Snad jsem ti to dobře vysvětlila, kdyby ne, tak znovu napiš, pokusím se líp....
Už to možná chápu, jen bych asi potřebovala vysvětlit (ideálně fotkou) to zarolování do šneka:o) Tam se ztrácím, jak to udělat:o)
VymazatMarcelko, fotku bohužel nemám, ale je to jednoduché .....jeden konec té naříznuté rolády zůstane na místě, představ si, že je jako připevněný napevno, a kolem něj omotáváš celý ten válec dokola, tak se ti to postupně zamotává, celou dobu se snažíš ty proříznuté vrstvy těsta držet nahoře, při pečení se ti pak hezky rozevřou a udělají to listění, jak je vidět na té poslední fotce ..... Marki
VymazatPS: Marcelko, když to nebude moc srozumitelné napiš mi na hochova.marketa@seznam.cz, našla jsem na MMB jeden postup jak balit roládu do šneka, přepošlu ti nějaké fotky....