středa 19. června 2013





Letní vedra právě udeřila ...
Teplota na slunci je petatřicet stupňů Celsia a ve stínu není o nic míň. Nejlépe je u bazénu s něčím chladivým na zahnání žízně.







Soda s ledem, citrónem a medunkou je pro tyto případy ideální.

A co vy a tahle letní vedra ???
Máte je rády ?? Nebo vám nedělají vůbec dobře ?



20 komentářů:

  1. My se právě chladíme doma a po třetí vyrazíme opět do bazénu. Tuším, že tam budem až do večera. Dětem se nebude chtít z vody ...
    Hezký den ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. ja sa chladim ventilatorom :) aj ked mame v praci klimatizaciu..nestiha...a tym ze mame "openspace" tak je tu moc ludi aj pocitacov...chcem trocha chladnejsie ..nie tieto hrozne tepla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mám ráda teplo, ale takováto vedra mi nedělají dobře.
    Chlazená limonáda s meduňkou nebo mátou je nejlepší.

    OdpovědětVymazat
  4. Markétko,my se cachtáme na balkoně a k tomu popíjíme vychlazený jahodový koktejl...a i když je mi tuze veliký vedro,tak mi to ani nevadí :-))))...měj se krásně papa K.♥

    OdpovědětVymazat
  5. Teplo mám rada, tropické moc nie. Ale s tým sa dá celkom dobre poradiť, bazén alebo kúpalisko, ventilátor a svieži nápoj. Ten čo si si namiešala by spm si hneď dala :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já je nechciiiii.....u vody mi to neva,ale jinak je vůbec nemusím.Teď jsem teprve dorazila z práce a jsem polomrtvá:-))))....tak se Markétko hezky osvěžujte!!!pa Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Vedra přímo nesnáším a nedělají mi dobře. Dnes jsem si taky udělala vodu s citrónem a s mátou a k tomu led. Báječné osvěžení v těchto dnech. Jsem doma v chládku a je nám dobře. L.

    OdpovědětVymazat
  8. Marki,
    hned bych si lokla :o) Já mám moc ráda nealko mojito... na zahrádce natrhám mátu, trochu hnědého cukru, přidám limetky a led... krásně osvěžující:o)
    Jinak já jsem znamení lva, což znamená, že léto a tato vedra miluju :o) Vydržela bych celý den ležet na sluníčku, opalovat se, číst knížku a popíjet třeba právě to mojito ... :o)
    Měj pěkné letní dny
    papa
    L

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj,
    dělám sifon, do něj bezinkový sirup, trochu citronu nebo limetky a mátu a led... tyto vedra jsou ale hrůza, nejlíp je venku v 6,00 ráno a od 21,00 večer. pa D.

    OdpovědětVymazat
  10. Marki, já vedra taky nemusím. Dneska jsme ale odpoledne strávili na přírodním koupališti, tak to bylo moc fajn, přijeli jsme teď :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Marki, já a letní vedra - jedním slovem "chcípám"! Absolvuju povinné vstupní školení v novém zaměstnání, ve skleněném baráku, bez klimatizace, v centru města, fakt bašta... už aby sprchlo a ochladilo se... díky za limošku s citronem a meduňkou, jdu si vyrobit řádný koflík na ochlazení. Zatím pa, L.

    OdpovědětVymazat
  12. Marki, čím jsem starší, tím míň můžu letní teploty. Kdyby se střídalo jaro s babím létem, jsem spokojená. Letošní léto popíjím hlavně místní minerálku, před pár dny jsme v obci odhalili pramen. Sice je trochu po vajíčkách, ale budu zdravá :-) hezké dny přeji.

    OdpovědětVymazat
  13. Markétko, buď hodně vody, nebo hodně sluníčka :) Letošek je opravdu zvláštní. Vedra nemám ráda. U moře se to snáší lépe, ale tady... Meduňku jsme už letos sklidili, zbylo mi jen maličko máty a tu si zítra naložím do bezinkového sirupu, moc se povedl :)
    Měj krásné dny! Jola

    OdpovědětVymazat
  14. Ahojky Markétko, moc pěkné fotečky. Vzhledem k tomu, že mám alergii na chlad, teplo mám ráda. Vedra trochu méně, ale nevadí mi. Voda, slunce, léto, to je mé období.Jinak nápoj - viz. můj dnešní příspěvek :-) Jak říkám, pořád jedeme na stejné vlně :-) Věrka

    OdpovědětVymazat
  15. Marki také se chladím v bazénu a piji letní ledové limonády na osvěžení.Moc hezké fotky.Krásné dny přeje Věra

    OdpovědětVymazat
  16. Marki, ty fotky krásně ochladily! já teď jedu v ledovém Caru od Nestle, protože ledové kávy by bylo moc :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Já chci taky 35 na slunku :). My je máme ve stínu a sousedka včera na sluničku naměřila 54,2. Ufff ...
    takže studené osvěžení opravdu bodne :).

    OdpovědětVymazat
  18. Marki, piju to samé co ty :o) Jinak letní tepla a já, to je jak kdy, když můžu být na zahradě u bazénu, miluji je, když stojím v koloně aut, moc je nesnáším...
    Moc zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
  19. Marki, krásne fotky. Tiež sa osviežujeme ako sa dá a to bazovou limonádou s citrónom a mätou no a samozrejme nesmie chýbať ľad. Ja mám teplo rada a pri bazéne sa to vydržať dá. Andrea

    OdpovědětVymazat
  20. Holky, děkuju vám moc za krásné komentáře .... a přeju všem, aby jste je co nejlépe přežily ... nejlépe někde v chládku, pěkně u vody s něčím osvěžujícím v ruce .... Marki

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám všem, kteří jste si našli chviličku, aby jste mě potěšili milým komentářem ..........Marki