neděle 27. listopadu 2016






Nechci, abyste díky mému minulému příspěvku nabyli dojmu, že letošní MEAT DESIGN byl jen o keramice, porcelánu a betonu, ke koukání tam toho bylo mnohem víc ....

Jsem moc ráda, že se i u nás najdou firmy, které se věnují designu pro děti .... zářným příkladem je firma DEVOTO Petra Porty a Lukáše Lédla, která se kromě výroby nábytku věnuje i doplňkům do dětských pokojíčků, jako jsou lampy, plakáty, hodiny, sedací vaky, triburety a kapsáře, přidanou hodnotou jejich výrobků je, že se  vše vyrábí v "České republice".


Mezi další české výrobce patří i LIV Linda Vrňáková se svou kolekcí houpacích lehátek, pufů a závěsných houpacích křesel, které jsou plněné masážními míčky a poležení v nich je opravdu příjemné.


















Na  MEAT DESIGNU letos zaplesalo i mé srdce floristy a to díky květinářství WELANY FLOWERS. To patří podle mého názoru spolu s "Bedřiškou" k nejkrásnějším květinářstvím v Ostravě.



















































Mezi mé další favority letošního MEAT DESIGNU patří i DESIGN FABRIKA Honzy Vopálky se svým "popelnicovým nábytkem". Jejich toaletní a výčepní stolek mě vážně dostal. 


















Zapomenout nesmím ani na značku HEY WOLF ... jejich práci jsem poprvé zaznamenala loni na Nekonvenčním vánočním jarmarku v Cooltouru a moc se mi líbí. 



Pod značkou MIHULLI se skrývá talentovaná Míša Kárová ... na její kameny s duší jsem se moc těšila.


















Designérské studio LLEV, hand made design Evy a Marcela Mochalových, dvou talentovaných tvůrců z Turnova mě zaujalo díky svým krásným kovovým hodinám.



Z nábytkářských společností nesmím opomenout TON se svou novinkou židlemi Leaf, polskou společnost PHORMY a ateliér ROMAN VRTIŠKA a VLADIMÍR ŽÁK s kolekcí LIMPIDO, kolekcí městského a parkového nábytku.
a parkového nábytku




















A na závěr přidám ještě jednu třešničku na dortu, překrásné ručně vyráběné tácy společnosti NOTRE MONDE od švýcarské designérky Dawn. K tácům se dá doobjednat i kovová podnož a rázem se z něj stane příruční odkládací stolek. U nás je má v nabídce ostravská firma AB DESIGN A INTERIER CONCEPT.



















Tak co, vybrali by jste si ???? 
Já určitě ano .... a už se moc těším na další, třetí ročník MEAT DESIGNU Ostrava ..... Marki



5 komentářů:

  1. Marki, krásné!! Bylo na co koukat, asi bych nedokázala odejít jen s miskou :) Děkuji za sdílení a přeji krásný adventní čas! Jola

    OdpovědětVymazat
  2. Nevěděla bych, na co se dívat první, tolik nápadů. ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné nápady, mám ráda drobný nábytek a takové dekoračky. Moc pěkné věci, hned jsem dostala chuť utrácet :) Asi si brzo z nějakého katalogu nábytku něco vyberu, ale nevím jak to obhájím před manželem :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Kdo tam byl, tak to snad ani nemůže říct. :) My jsme tam sehnali super dětské zábrany za pár korun. Navíc pěkně zpracované a designové, které se nám hodí do dřevostavby. Mají na sobě motivy zvířat a obecně jsou hodně tradiční, ale přitom moderní a funkční. :) Za mě byl Meat Design spokojenost. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám všem, kteří jste si našli chviličku, aby jste mě potěšili milým komentářem ..........Marki