sobota 29. prosince 2018






Na letošním MEAT DESIGNU se objevily nejen stálice, ale i spoustu novinek. Nechci se opakovat a tak napíši o těch, které jsem ještě v žádném příspěvku z minulých ročníků nezmínila. 

Jednou z nich je PIKLE klik. Za touto značkou se skrývají dvě maminky Jana Rucká a Jitka Plevová, které ve svém obchůdku nabízejí originální, české hračky a sady nejen pro děti, čistě z přírodních materiálů. Jejich posledním počinem je sada MENARCHE - dáreček pro dívky v období jejich první menstruace. Mě osobně tohle přijde jako úžasný nápad, povýšit okamžik přeměny z dívky na ženu v něco neopakovatelného a vyjímečného. 



















Se svou nabídkou hraček mě zaujala i polská značka WELLDONE klik. Jejich hračky mají jeden jediný cíl ... "být spolu" ... no není to krásná myšlenka ????


















Pokud mám zůstat na polské straně Těšína, zastavím se ve stánku Zámku Cieszyn, kde mě moc oslovila keramika Bogdana Kosaka. Ten se ve světě designu proslavil především svými netradičními pohřebními urnami KLIK.



U porcelánu ještě zůstanu. A to u mých oblíbených "králíků z klobouku" HANDLE WITH CARE klik, finsko-českého dua Saily Hastrup a Jana Laštovičky, kteří mě letos nadchli svým dětským porcelánem. 

















A sérii porcelánu uzavře ELLASTRATION klik. Autorská tvorba Daniely Jaša Fišerové je založená na jemných ilustracích, které na různých materiálech vyprávějí příběhy.


















O značce LLEV klik jsem vám psala už loni, v souvislosti s jejich nádhernými kovovými hodinami. Na letošním Meat designu přišla dvojice Eva a Marcel Mochalovi s novinkou ... PAPIIREM ... novou kolekcí bytových doplňků z papíru, která vznikla ve spolupráci s ruční papírnou Papyrea.











Nová kolekce bytových doplňků z papíru, která vznikla ve spolupráci s ruční papírnou Papyrea.

4 komentáře:

  1. Jé, Marki, krása, já už jsem si říkala, že jsi letos na Meat designu nebyla, protože jsem nezahlédla žádný tvůj nadšený příspěvek. Jsem moc ráda, žes byla, moc mě mrzí, že to mám do Ostravy tak daleko, hned bych se tam zašla podívat. Přeji ti krásné svátky. Zdenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zdeni, byla, jen nějak nebyl čas vložit fotky na blog, před vánoci se nám nahlásila česká školní inspekce, pak všechny ty besídky, akce a tvoření, přípravy na vánoce a do toho měl manžel vážný úraz .... jsem moc ráda, že už je po všem a užívám si trochu klidu .....přeji ti krásné svátky .... Marki

      Vymazat
  2. Marki, moc díky, že si nás vzala sebou! Kochám se! Neskutečně šikovní lidé!
    Měj hezké poslední dny roku, Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Marki naozaj zaujímavé kúsky. Teší ma , že sa obnovujú hračky z čias našich predkov. Držím všetkým palčeky a všetko dobré do Nového roku 2019
    S pozdravom Lenka

    OdpovědětVymazat

Děkuji vám všem, kteří jste si našli chviličku, aby jste mě potěšili milým komentářem ..........Marki